Bærdrøm
Minibossen Noah og jeg har idag hygget lidt i køkkenet, for at lave en lækker kage til eftermiddagskaffen. Vi fik nemlig besøg af bl.a. Oldemor, som vi hyggede med hele eftermiddagen.
Vi lavede en rigtig sommerkage, som kræver utrolig lidt tid at lave, men som er en smagseksplosion og altid en fryd at servere!
Mangler du en let og lækker kage til f.eks. Mors dag imorgen, så tag lige et kig på denne, som heller ikke kræver den helt store indkøbstur.
Det skal du bruge
- 3 æg
- 120g sukker
- 100g mandler
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1/4 ltr. piskefløde
- Blandende bær efter eget ønske – fx blåbær, hindbær og brombær
- Mørk chokolade (brugte ca 10 g)
Sådan gør du
Tænd ovn på 200 grader varmluft.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Tager 4-5 minutter i røremaskine.
Hak mandler meget fint – brug gerne en food processor, hvis du har sådan en. Tilsæt kartoffelmel og bagepulver til de hakkede mandler.
Vend forsigtigt “mandelmelet” i æggemassen og hæld i en form med bagepapir i.
Bages i 12-15 minutter ved 200 grader (varmluft).
Køl kagen helt af og vend den forsigtigt på det fad du vil servere kagen på.
Pisk fløden til flødeskum og smør på kagebunden. Pynt med bær og riv ganske lidt chokolade på som afslutning.
Tip
Kagebunden kan også deles i to og bruges som lagkagebunde.