Ærlig talt!

Overskudsmor

Normalt synes jeg altid, at ordet “overskudsmor” klinger meget negativt. Jeg synes det bliver slynget ud, når en mama sidder med undren og lidt misundelse over, hvordan en anden mama har formået at lave “en helt masse” på en dag/timer med ungerne omkring sig. Jeg har selv haft samme tanker, når det har været en kamp at få Minibossen gjort klar til børnehave mens madpakken skal smøres og jeg så bliver ringet op af overskudsmor #1, som allerede har været ude og løbe en tur og bagt boller før resten af familien har fået øjne.
MIT2018 har faktisk været fuld af positiv energi og masser af kærlighed og det har givet mig et enormt boost, som gør, at jeg nu flere gange har følt, at jeg har måtte undskylde for, at have haft tid og lyst til at gøre lidt ekstra ud af eftermiddagskaffen eller lignende, når vi har haft gæster eller jeg har været på tur med andre mamas.
Skal vi ikke gerne have overskud i hverdagen, eller er det blevet standard, at alle mamas med små børn i Danmark, skal gå rundt helt energiforladt og bare “komme igennem dagen”?!
Det skal i hvert fald være slut med at bruge “overskudsmor” som et negativt ord i min daglig tale og i stedet vil jeg fejre, at jeg faktisk har overskud til at forkæle, fordybe, fikse, trylle, lege og give min kærlighed til både mine børn, mand, familie, venner og ej at forglemme, mig selv.
Jeg vil bære titlen “overskudsmor” med stolthed og ikke skjule, at jeg har energi og lyst til at gøre mere, end bare at komme igennem dagen!
Jeg orker ikke at gå og bære rundt på negativ energi, når jeg samtidig også skal bære på Frk. Flødekind, som i forvejen vejer godt til!
Jeg ønsker alle mamas en helt igennem fantastisk dag fuld af kærlighed og overskud og hylder de mamas som fornylig er blevet kaldt overskudsmor – godt gået!
…. Forresten så har den her overskudsmor bagt kage til Minibossens børnehave, da vi idag skal derover og fejre “blomstens dag”. Du finder mit bud på en farverig, børnevenlig og forældrevenlig kage på bloggen lige her.

Skriv et svar