Ærlig talt!

At turde drømme

Du sidder sikkert og tænker, at alle da tør at drømme?
Måske drømmer du om at få et barn (mere), et nyt hus, en bil eller måske drømmer du om at komme på ferie og væk fra den danske våde sensommer?
Sådan nogle drømme har jeg også. De ligger bare på en anden slags “drømme-kanal” end den drøm, jeg er begyndt at turde drømme om nu.
Det skal siges, at jeg altid har været et menneske med mange ideer og kreative tanker og mit kreative gen sidder da også så dybt i mig, at det må ud på en eller anden måde.
Tidligere malede jeg malerier (udstillede og solgte til bekendte og private), men det blev med tiden til “Kan du kopiere dette maleri for mig?” og det gad jeg ikke. Så fik JEG jo ikke lov til at være kreativ, som jeg nu så gerne ville. Siden har nørderier i køkkenet aflastet lidt for min trang til at være lidt kreativ, og i dag er det mest bloggen, der er mit mest kreative frirum.

Da drømme var det sidste jeg turde drømme om…

Da jeg i 2014 måtte sygemelde mig med stress, blev min verden i en alt for lang periode et mørkt og kedeligt sted at være. Mit humør tyngede mig så meget, at jeg følte, at jeg lå med ansigtet mod asfalten og fik hudafskrabninger og der var intet jeg kunne stille op. Alt arbejdede imod mig. Jeg brugte al energi på at gå og være utilfreds og ked af det, og havde svært ved at finde den stikkontakt der skulle tændes, for at jeg igen kunne se lysere på tingene.
Midt i al min selvmedlidenhed fandt en konkurrence på facebook sig vej til min skærm, og det skulle vise sig, at være starten på at finde ud af mit negative tankemønster.
Det var en konkurrence om at vinde en uddannelse som børneyoga-instruktør og sørme om jeg ikke vandt den. Det kan for mange lyde helt vildt mærkeligt, at dét at blive børneyoga-instruktør kunne give mig mere lyst til livet, men under uddannelsen var der rum til at få tænkt de tanker som nagede mig igennem, og få dem vendt til noget positivt.
Efter uddannelsen fandt jeg fornyet energi til at videreuddanne mig og fik hurtigt et job efterfølgende. Yogaen blev lagt lidt på hylden, men absolut ikke glemt.
Nu sidder jeg så her på barsel med Frk. Flødekind og er fuld af kærlighed og god energi og er begyndt at drømme stort igen. Det snakkede jeg med en kær ven om forleden og hun sagde pludselig til mig;

Du er altid så søgende! …

BUM BUM – den måtte jeg lige tygge lidt på. For er det skidt, at være søgende? At være nysgerrig på livet? At turde drømme stort?
Min livssyn har helt sikkert ændret sig gevaldigt de seneste år, men spurgte man mig for 4-5 år siden, hvad jeg vil have ud af livet, så ville svaret nok være det samme som i dag, nemlig:

Jeg ønsker at være glad, HVER dag!

At være glad hver dag er ikke en selvfølge, og jeg tror der er rigtig mange (især mødre), som ikke prioriterer dét at bruge tid på, at blive glad helt ind i knoglerne, og nøjes med at være tilpas i sit liv.
Det kan være, at man har droppet træningen, droppet sin hobby, skiftet et arbejde ud med et andet, der passer bedre ind i familielivet, men som giver knap så meget positiv energi til mama.
Jeg mener, at en glad hverdag er noget der skal kæmpes for. Det handler, for mig, i høj grad om at få skruet ja-hatten gevaldigt godt ned om ørerne og vælge at se positivt på livet og de udfordringer der kommer undervejs. At bruge tid på at finde balancen mellem dét der ønskes af mig som mor, kone, søster, veninde osv. og det jeg ønsker for mig selv. Jeg er ikke tvivl om, at en hverdag fuld af positivitet og glæde avler mere positivitet og glæde, og det er den filosofi vi kører efter hjemme hos mig.

At være glad hver dag hænger unægtelig sammen med at turde at drømme!

Min helt store drøm er, at få en glad hverdag, hvor der er plads til at være overskudsmor samtidig med, at der er plads og tid til at skabe.
Det lyder nok meget abstrakt og det vil det også forblive lidt endnu. Jeg har nemlig taget det første spæde skridt mod min store drøm. Heldigvis er jeg gift med en mand, som også er nysgerrig på livets mange muligheder, og med ham som heppekorspige ved min side, så er der jo ikke en drøm, der er for stor til at blive realiseret!
Det kan godt være, at det vil tage mig flere år om at komme helt i mål, men så længe min drøm giver mig god energi og gør mig (og familien) glad, så er tiden slet ikke en vigtig faktor.
Det bedste ved min drøm er, at NÅR den bliver realiseret, så har jeg helt selv skabt den og ikke blot kopieret for at tilfredsstille andre 🙂
Sidder du med en drøm, som du gerne vil udleve eller som du er godt på vej til at udleve, så smid meget gerne en kommentar. Jeg synes det er så utrolig spændede at kunne følge med i andres rejse mod en gladere hverdag og blive inspireret og motiveret til at blive ved – også når det til tider bliver lidt udfordrende.

2 kommentarer

 • Pia Kallehauge

  Hej søde Josefine
  Her fandt jeg så vej til dit frirum. Hvor er det et fint indlæg, gode og ærlige tanker. Jeg sagde mit job op i dag – jeg har ikke andet der venter mig end mine drømme om at være glad igen for mig selv, blive den mor jeg gerne vil være for mine børn og den kvinde min kæreste forelskede sig i.
  Wish me luck
  Knus Pia

 • josesofine

  Sødeste Pia
  Det er en stærk beslutning og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er begyndelsen på en spændende og positiv rejse!
  Jeg ønsker dig al mulig held og lykke på din vej!

Skriv et svar