Desserter,  Opskrifter,  Snack

Luksus Iskaffe

Den her sommer har i dén grad indbudt til kolde drikke, og derfor har jeg også rodet mine gamle opskrifter igennem for at finde lækre, kølige drikke, som er perfekt til terrassen.
Jeg elsker en god kop kaffe eller 3 i løbet af dagen, og denne iskaffe er absolut én af yndlingsvarianterne, som bliver serveret herhjemme, når det skal være ekstra godt!
Heldigvis kræver den ikke mange ingredienser, men men, den kræver lige lidt tålmodighed at lave.
Jeg kan dog næsten love, at den er hele ventetiden værd 🙂

Du skal bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Instant kaffe eller mulighed for at lave espresso på kaffemaskinen
  • Mælk (jeg bruger minimælk)
  • Isterninger

Sådan gør du:

Første trin er faktisk det trin, der tager 98% af tilberedningstiden. Du skal nemlig lave en slags iskaffe-base, som den cremede luksus iskaffe laves af. Det positive i det er dog, at du, efter at have lavet iskaffe-basen, kan lave rigtig mange gode glas luksus iskaffe ud af den!

  1. Kom dåsen med kondenseret mælk i en stor gryde og fyld vand i gryden indtil dåsen er dækket. Du skal IKKE tage indholdet ud og blot putte dåsen, som den er, i gryden. Bring vandet i kog og lad gryden med dåsen i, simre i 2 timer.
  2. Når dåsen har kogt stiller du den til at afkøle i ca. 20-30 minutter – så den er til at håndtere med bare hænder.
  3. Hæld den nu caramelfarvede masse ud i en skål og tilsæt 5-6 espresso skud i (eller lav meget stærk kaffe af f.eks. instantkaffe pulver). Rør rundt indtil iskaffe-basen er uden klumper og  hæld den i en ren 1/2 liters flaske. Hvis der er plads til mere stærk kaffe, tilføjes det – op til ca. 3 cm fra toppen af flasken. Ryst flasken for at fordele det sidste kaffe.
  4. Stil Iskaffe-basen på køl og gæld dig!

Når du vil lave en lækker luksus iskaffe:

Tag iskaffe-basen ud af køleskabet, ryst flasken godt og hæld 1-2 spsk. i bunden af et varmebestandigt glas. Hæld 1 skud espresso over basen og rør rundt. Kom 3-4 isterninger og mælk i og rør en sidste gang. Jeg har ikke skrevet hvor meget mælk, da det afhænger af, hvor stort glasset er og hvor stærk du ønsker at kaffesmagen skal trænge igennem. Jeg kan rigtig godt lide, når man kan smage kaffen og den sødme, som iskaffe-basen giver. Hvis du synes den er lidt “tam” i smagen, tilføj da lidt mere af basen. MUMS FILIBABBA!
 
 

En kommentar

Skriv et svar