Frokost,  Opskrifter

Mymysalat

Forleden fik jeg besøg af en skøn kvinde, som er igang med en kostomlægning. Det betyder bl.a., at hun i øjeblikket ikke spiser brød, pasta, ris osv. og derfor tryllede jeg en nem omgang Mymysalat frem til frokost – for den er spækket med vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer!
Mymysalat er en opskrift, som jeg har fået af min mor. Hun har fortalt mig, at hun af nød opfandt denne ret, da hun var jordemoderstuderende og pengene var ganske små.
Hvorfor den så lige hedder Mymysalat.. tjo… det ved jeg faktisk ikke helt præcist?
Jeg tænker, at det lige var det hun fandt på, på stedet, men ordet “MYMY” har hele min barndom runget for fulde gardiner i Bilka, på parkeringspladsen, til forsamling på skolen eller på markedspladsen i Tyrkiet, når min mor ikke liiiige kunne finde mine søskende og jeg. Nøj, hvor vi skyndte os at blive fundet igen, for lad mig være helt ærlig og sige, at jeg som genert rødhåret pige ikke var begejstret for den meget volumniøse kalden! Det var mildest talt noget af det mest pinlige min mor kunne finde på, og hun gjorde det hver gang vi “blev væk” (læs, når hun var gået væk fra os for at finde noget på indkøbslisten eller lignende, for vi vidste jo godt, at hun ville kalde højt efter os, hvis vi sneg os væk).
Nu hvor den lille generte rødhåret pige selv er blevet mor, har jeg taget mig selv i, adskillige gange, at kalde på min mor, søskende eller veninde på akkurat samme måde. Det må være en morting? Kalder I også på jeres familie på en særlig måde?
Anyways… Så kom vi jo fra den lækre, nemme og super knasende og samtidig cremet ret, som jeg tænker at dele med jer her.
Du skal bruge (2 personer)

  • 4 gulerødder
  • 1 agurk
  • 4 tomater
  • 3-4 æg

Sådan gør du

  1. Sæt æggene til at koge. Jeg koger mine M/L øko-æg ca 8 minutter.
  2. Imellemtiden skrælles gulerødderne og agurk og tomater skylles.
  3. Er du lige så stor en gadget-freak som jeg, så finder du food-processoren frem nu og klarer de næste processer på 2 minutter. Kør gulerødderne igennem maskinen med et rivejernsblad på. Hæld gulerødderne i et flot fad eller skål. Gentag processen med agurken og kom den ovenpå gulerødderne. Til resten af jer, som skal igang med rivejernet, så sender jeg heftige kræfter jeres vej, så I kan holde til at rive alle gulerødder og agurk uden “av – det var min finger” uheld!
  4. Food-processor folk: Skift bladet på maskinen, så den kan lave skiver og kør tomaterne igennem. Rivejernsfolk: Find kniv og skærebræt frem og skær tomaterne i fine skiver. Placér dem ovenpå agurkerne.
  5. Når æggene er færdigkogte, afkølet og pillet skæres de i kvarte og kommes på toppen af grøntsagerne. Min mor plejede at komme dem i en æggedeler – først på det ene led og så det andet led, så man fik fine små firkantede ægge-snulder, men jeg synes det ser mere appetitligt ud, når de er skåret i kvarte.

Det var det!
Der skal ikke mere til og du sidder måske og tænker, at det lyder som en virkelig kedelig salat, men tro mig når jeg siger, at kombinationen af gulerod, agurk, tomat og æg er så lækker, at man ikke behøver at tilsætte andet! En gylden Mymysalat regel er da også, at man skal sørge for at få lidt af hvert med i hver mundfuld. Så tænker du nok, at man da bare skal blande de 3 slags grøntsager, men NEJ! for hos familien Holmberg skulle de ligge i lag som en lækker grøntsags-trifli.
Mymysalat mætter så dejlig og skulle man have lyst til at spise en skive ristet rugbrød eller flute til, så passer det super fint til. Jeg er ikke kulhydrat-forskrækket, men når det kommer til min mors Mymysalat, så spiser jeg den som den er, fordi den for mig, vækker nogle super dejlige minder fra min barndom (mig i køkkenet med min mor og et rivejern og en helt masse “av – det var min finger” uheld og derfor en masse ekstra knus og kærlighed fra min mutti).
Jeg håber I vil give den et forsøg, for denne salat kan klares af selv den mindst køkken-kyndige!
 

Skriv et svar