Frokost,  Opskrifter

Pizza ud over det sædvanlige

Undskyld!

Jeg har for længe siden lovet at skrive opskrifterne på mine yndlingspizzaer her på bloggen, men livet kom lidt i vejen (og en nogle tekniske udfordringer på bloggen, som gjorde at jeg fravalgte at poste indlæg til der kom styr på det). Men nu skal det være – og vi har faktisk lige fornylig lavet den ene af udgaverne igen, og den skuffer aldrig!

Jeg har to varianter, som jeg tyer til, når vi skal lave hjemmelavet pizza herhjemme. Begge varianter har dog samme bund og den er bare lavet ud fra opskriften, der står på bagsiden af pizzamel-pakken. Jeg bruger pizzamel, fordi det giver mulighed for at lave nogle super lækre tynde bunde!

Den første variant er lidt en klassiker, men den er altså også bare lækker og SÅ nem at lave. Har man børn der elsker masser af smag, så er denne også et sikkert hit! Er ungernes smagspalet lidt mere sart, så kan man justere den, så den passer bedre til dem. 

Den første variant er med en dejlig tomatsauce, frisk mozzarella, lufttørret skinke og ruccola salat på toppen. Den har du sikkert smagt eller stødt på før, og den er altså også bare simpel og god!

Den anden variant er højst sandsynligt en variant du ikke lige har sat tænderne i før. Denne variant er enormt god hen på sensommeren og over i efteråret og vinteren, fordi der skal en masse æbler på. Vi har fået brugt en masse af havens æbler til denne pizza og dén er det helt perfekte match mellem det søde, salte, sure, bitre og umami!

Men først til saucen!

Denne basis tomatsauce, tager ca 5 minutter at lave (med en blender eller food-processor) og den skal ikke koges op før brug. Det er da nemt, hva?!

Tomatsaucen er som bundlag på begge varianter og kan justeres alt efter din -og ungernes smag.

Pizza sauce

 • 1 tomat
 • 1/2 rødløg
 • 1-2 fed hvidløg
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 lille dåse tomatpure
 • 1/2 håndfuld frisk basilikum
 • 2 tsk. olivenolie
 • 1/2 tsk. rørsukker
 • 1 tsk. tørret timian
 • 1 tsk. tørret origano
 • salt og peber

Sådan gør du

Smid alle ingredienser, undtaget de tørrede urter, ned i en stor skål eller en food-processor og blend til ensartet masse. Rør tilsidst det tørret timian og origano i, og så er saucen klar til brug. Olien er faktisk meget vigtig for saucen, fordi den legerer den let, så den ikke trænger ned i pizzadejen. SMART!

Pizza sauce. Dette billede viser en dobbelt portion.

Hvis du ønsker at tage lidt af biddet i saucen (rå løg og hvidløg), så kan du koge det op og lade det simre 5-10 minutter og smage den til, før du putter den på pizzabunden. 

…og nu til pizza-magien!

Pizza med lufttørret skinke, frisk mozzarella og ruccolasalat

 • Pizzabund (lavet efter pakkens anvisninger)
 • pizza sauce (se opskrift ovenfor)
 • 1 pakke lufttørret skinke eller andet lufttørret kød
 • 1 kugle frisk mozzarella
 • 1 håndfuld frisk ruccola salat

Sådan gør du

Når pizzabunden er færdighævet rulles den tyndt ud og stil den til at hvile i 5-10 minutter (alt efter pakkens anvisning).

Smør pizzasauce på bunden og bræk mozzarella i stykker og drys ovenpå. Pizzaen bages nu ved 230-250 grader – gerne på en opvarmet pizzasten, indtil den er lækker gylden og sprød. Inden servering puttes lufttørret skinke på og ruccola-salat. Servér straks!

Pizza med lufttørret skinke, frisk mozzarella og ruccola salat.

Pizza med æblekompot og råsyltede rødløg

 • Pizzabund (lavet efter pakkens anvisning)
 • pizza sauce (se opskrift ovenfor)
 • 1 tsk. smør
 • 3 æbler
 • 3 løg
 • 1 kvist timian (eller 1/2 tsk. tørret timian)
 • 3 spsk. sennep
 • 4 skiver bacon
 • 1 lille håndfuld kruspersille 

Sådan gør du

Skær æbler og løg i tynde skiver og kom dem på en pande med smørret. Steg det ved mellemvarme, sådan at løgene ikke svitser, men blanchere. Tilsæt sennep og timian og lad det simre med låg på i 10 minutter. Blandingen skal være blød, men stadig have lidt bid i sig. Æblerne må ikke blive helt til mos.

Når pizzadejen er rullet ud og har hvilet i 5-10 minutter kommes pizzasauce på. Herefter fordeles æble-løg kompotten og tilsidst lægges hele skiver bacon på toppen. Bag pizzaen ved 230-250 grader – gerne på en forvarmet pizzasten. Det tager ikke langt tid før pizzabunden er bagt og baconen sprød, så hold øje!

Inden servering drysses kruspersille og lidt råsyltet rødløg over pizzaen.

Råsyltet rødløg

 • 2-3 små rødløg
 • 1 spsk. honning
 • 3 spsk. æblecidereddike

Sådan gør du

Snit rødløgene fint og kom dem ned i en glasskål/glaskrukke. Rør æblecidereddike og honning sammen og hæld over rødløgene. Rør rundt i blandingen og kom låg på blandingen. 

Personligt synes jeg de er bedst at lave dagen før de skal spises, men de kan også sagtens laves på dagen – et par timer før servering.

Pizza med æblekompot og råsyltede rødløg.

Lige på det her billede er der gevaldig meget råsyltet rødløg, og jeg kan sige, at selv min meget velspisende dreng måtte fortælle mor, at der altså var ALT for meget rødløg på den. Så fremadrettet har jeg kun brugt omkring 1/4 del på 1 pizza.

HUSK!

Hvis dine unger er interesseret i hvad du laver i køkkenet, så er disse pizzaer rigtig nemme for børnene at hjælpe til med! Minibossen på knap 5 år har i hvert fald været med til at lave pizza i flere år nu, og han elsker det!

2 kommentarer

Skriv et svar