Æggewrap med sødkartoffel-salat og krydrede kikærter
Aftensmad,  Frokost,  Opskrifter

Æggewraps med sødkartoffel-salat og krydrede kikærter

MUMS! Æggewraps med sødkartoffel-salat og krydrede kikærter er én af mine yndlingsretter, som både er god til frokost og aften. Den er fuld af lækre smagsnuancer og så er den proppet med protein.

Første gang jeg stødte på en “æggewrap” var i en helse-bog, hvor den indgik som del af en madplan.

Jeg har siden hen lavet æggewraps til mig selv mange gange til madpakken, og den skuffer aldrig!

Det bedste ved denne ret er, at man kan tømme køleskabet for sine grøntsagsrester og lave et lækkert måltid ud af det.

I denne udgave har jeg dog lavet min yndlingssalat til – nemlig sødkartoffel-salat og for at få nok protein, bliver den toppet af med krydrede kikærter 🙂 MUMS!

Nu er æggewraps ikke længere kun en ret jeg laver til mig selv, og ungerne propper i sig, fordi denne ret i dén grad både fodrer øjne og mave!

HUSK, hvad?

I denne opskrift bruger jeg et produkt, der hedder HUSK. Det er loppefrøskaller, som er ren kostfiber. Når de møder en væske, så kvælder de op og gør konsistensen tykkere.

Mange mennesker spiser HUSK på deres morgenmad eller som kapsler, da det kan være med til at modvirke bl.a. højt blodtryk.

Jeg bruger faktisk ofte HUSK i min madlavning, fordi man kan få sneget nogle kostfibre ind i retter, som måske er lidt for “børnevenlige” og uden al for mange af de nyttige fibre.

Hvis du ikke vil ud og købe HUSK, så kan man også servere aftenens salat i en almindelig tortilla wrap.

Vend tilbage til Madplan No. 3 her!

Du skal bruge

Æggewraps med sødkartoffel-salat og krydrede kikæter – 4 pers.

Æggewraps:
6 æg
4 bæger æggehvider
2 spsk. HUSK (Loppefrøskaller)
1 spsk. olivenolie
salt og peber

Sødkartoffel-salat med krydrede kikærter:
3-4 sød kartoffel
1-2 spsk. olivenolie
1 moden mango
1 pose feld salat
1 stor orange peberfrugt
2 store tomater
1 pakke ægte græsk feta (150 g)
1 dåse kikærter
1 tsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
1 fed hvidløg
2 håndfulde citronmelisse

Sådan gør du

 • Skræl de søde kartofler og skær i mundrette stykker. Placer dem i et ovnfast fad, og kom olie, salt og peber på. Vend det, så alle dele får lidt olie på sig.
 • Sæt dem i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 minutter.
 • Mens de søde kartofler er i ovnen, laves æggewraps ved at komme æg og æggehvider i en skål og tilsætte HUSK, salt og peber. Rør rundt og tilsæt til sidst olien.
 • Lad det stå et par minutter, mens du på en pande med lidt olie, rister kikærter (som lige er blevet skyllet med rent vand). Når vandet er fordampet, kommes krydderier på og presset hvidløg hen over. Lad det stå og stege i 5-10 minutter (imens du laver resten klar). Husk at vende dem engang i mellem.
 • Varm en pande godt op og og hæld 1/8 del af “dejen” på panden. Den skal være tynd. Rist den på den ene side i 3-4 minutter indtil den er gylden og flip den så om på den anden side i 1-2 minutter. Læg den færdige æggewrap på en tallerken og fortsæt denne process, indtil du har lavet 8 æggewraps.
Æggewraps
Æggewraps

Snart klar til at spise!

 • Mens æggewrapsene er på panden, skylles og skæres peberfrugt, tomater, mango og salat. Jeg kommer dem i hver sin skål, så det også bliver en fest for øjet at spise! (Og ungerne kan få det på de gerne vil have.)
  Skær citronmelisse i grove stykker og kom oven på mangoen.
  Skær feta i små tern og kom i en skål.
  Når de søde kartofler er færdige – bløde, men lidt karamelliseret på toppen, så hældes de også i en skål ligesom kikærter også hældes i en skål.
  Nu er du klar til at spise! Kom en æggewrap på din tallerken og fyld så alt det i, du har lyst til. Jeg propper alle dele i min, og særligt kombinationen af feta og mango er vidunderlig til denne ret!

Vidste du…?
at søde kartofler faktisk er en super-food!
Den indholder bl.a. utrolig meget A-vitamin, som er vigtigt for både dit syn og dit blodsukker!

Tryk her! hvis du vil tilbage til madplan No. 3.

En kommentar

Skriv et svar