Den forbudte frugt
Opskrifter,  Ærlig talt!

Den forbudte frugt

Som I nok godt kan se ud fra mine seneste indlæg, så synes jeg, at det er mega spændende at stå i køkkenet og nørde med egne opskrifter.

Jeg elsker hvordan få, simple ingredienser kan få tankerne hen til helt specifikke steder… minder fra barndommen, som er linket til netop disse smage!

For eksempel, så smiler jeg HVER gang jeg står med en pakke røde linser i hånden, fordi jeg tænker tilbage, da min far skamkogte nogle i en ret, og selvom det smagte forfærdeligt, så skulle vi spise det, fordi andet ville have været madspild!

Jeg kan godt lide linser i dag – så helt afskrækket er jeg ikke blevet, men synet og smagen af dem, fører mig tilbage til netop dén aften, hvor vi sad 4 unger og rynkede på næsen over fars mad 🙂

Jeg er sikker på, at mange har gode minder om for eksempel jordbær – sol, sommer, varme, familiehygge og energi!

Mine børns minder

Jeg håber sådan, at når mine børn bliver gamle nok, så kan de huske alle de stunder vi har haft i køkkenet sammen. Jeg håber at de kan huske den ro og nærvær der er, selvom luften måske er fuld af melstøv og løgene brændt lidt på.

Jeg håber, at jeg skaber rammer, som de selv ønsker at føre videre og så håber jeg, at deres syn på mad er balanceret, nuanceret og imødekommende!

Snoller = hygge

Hjemme hos mine forældre var fredag den hyggeligste dag, fordi vi hyggede sammen om eftermiddagen til familie-svømning og efter aftensmad, fik vi lov til at få lidt snoller, når vi skulle se Disney-sjov. Dét var hygge!

Men det er også en lidt problematisk hygge, fordi snoller jo ikke er det bedste for kroppen i for store mængder, og hvis vi skal have snoller hver gang vi hygger, så skal der godt nok meget snoller til!

Derfor håber jeg, at ved at hygge sammen som familie i køkkenet, hvor der er plads til at undre sig over smage, sammenligne, sammensætte og udforske, så lærer mine børn, at man kan hygge som familie på andre måder end kun ved at sidde passivt foran tv’et og høvle snoller indenbords.

Vi hygger selvfølgelig også med aktiviteter og andet, men hygge omkring måltider er bare super “dansk” og noget vi lærer fra barnsben. Derfor vil jeg gerne lære mine børn, at man sagtens kan hygge med at lave varieret mad, og at der ikke er noget, som er forbudt!

Alt er tilladt… næsten!

I vores køkken er alt tilladt. Alt er tilladt idet vi taler om, at kreere en ny ret!

Minibossen Noah er meget nysgerrig efter at prøve forskellige ting af og han er altid frisk på at finde nye spændende madvarer, når vi er ude og handle. Det er skønt at se hans beundring over f.eks. en kiwanomelon og høre hans tanker og associationer. Det kan være meget underholdende til tider!

Kiwanomelon
Kiwanomelon – Noah synes det ligner et drageæg, som nok gør ondt at lægge 🙂

Men der er én ting, som ikke må komme med i indkøbskurven og sådan er det bare, selvom både Noah og jeg rigtig gerne vil smage den, men manden min siger nej!

Måske tænker I nok, at jeg vil nævne fisk igen, fordi manden min absolut ikke er venner med havets dyr, men i dette tilfælde er det noget, som slet ikke er i nærheden af at være beslægtet med havets dyr!

Den forbudte frugt (grøntsag)

Jeg er allergiker og selvom mine allergier er blevet meget bedre de sidste 4-5 år pga. vaccinationer mod nogle, så er der stadig én ting, som jeg ikke har afprøvet siden jeg var barn.

Det er faktisk lidt at en ninja-grøntsag, fordi den ikke rigtig smager af noget, men mætter godt. Derfor ender den ofte i en masse gryderetter hen over efteråret og vinteren, og ligner til forveksling sin fætter squashen, når den er kogt til ukendelighed.

Jeg taler om en Aubergine!

Tænk sig, at sådan en fin grøntsag kan være en potentiel dræber!

Eftersigende så har jeg haft en slem allergisk reaktion efter at have spist aubergine på en familieferie i Grækenland. Jeg husker det faktisk ikke selv, men har fået strenge ordre fra familien lige siden, om at undgå den “forbudte frugt”.

Aubergine
Aubergine

Fristende!

Nu sidder jeg så jævnligt (læs: hver dag) og finder inspiration til nye retter og hver gang støder jeg på f.eks. ovnbagte auberginer eller fyldte auberginer osv. Det ser drøn lækkert ud, men jeg må ikke smage!?

Derudover så har jeg siden skulle spørge køkkenpersonalet på hoteller og under uddannelse, om deres buffet indeholdte aubergine, så jeg ikke fik losset et kg op på tallerkenen.

Øv!

Vær modig!?

Jeg vil rigtig gerne være super modig og smage aubergine igen en dag, men jeg er nok nødt til at være sammen med folk, som ikke panikker, hvis jeg får det skidt, og måske heller alt for langt væk fra en epi-pen/hospital 🙂

Hallo, er der nogen?

Mon der er nogen af jer, der også har fødevarer, som I forsøger at undgå?

Gluten og laktose er altid store emner og jeg selv har da også været nødt til at leve helt uden i en årerække, men kan i dag godt tåle i begrænsede mængder. Derfor tænker jeg også over, hvad mine opskrifter indeholder, men jeg er blevet mere afslappet i forhold til gluten og laktose.

Jeg vil smadder gerne nå langt ud med mine opskrifter, fordi jeg tænker, at ikke alle mennesker har tid eller lyst til at stå og nørde ligeså meget som jeg.

Men for at blive bedre, så er jeg også nødt til at få feedback!

Kommentér, tak!

Hvis I er blevet glade for mine opskrifter og madplaner, så må I meget gerne kommentere enten her i indlægget, på Facebook eller Instagram. Jeg ser det alle steder 🙂

Er der specifikke genrer I gerne vil have flere opskrifter fra, så SKRIV!

Smager min mad bare af luft og ingenting, eller smager den bare ikke særligt godt? så SKRIV!

Selvom det er en af mine passioner, så kan jeg godt klare kritik – ellers bliver jeg ikke bedre!

Af hjertet tak!

Jeg har heldigvis allerede modtaget mange kommentarer på opskrifterne og jeg er så glad for, at I har taget jer tid til at skrive!

Af hjertet tak!
Af hjertet tak!

Det betyder alverden, at modtage jeres tanker, så jeg kan rette til, eller måske få nye ideer ud fra jeres tilbagemeldinger 🙂

Skriv et svar