Svinemørbrad med ovnbagte rødbeder og kartofler og paprikasauce
Aftensmad,  Opskrifter

Svinemørbrad med ovnbagte rødbeder og kartofler og paprikasauce

Så blev det atter hverdag igen og vi skal i gang med madplan No. 2!
I dag skal vi starte ugen ud med en ret, som måske egentlig skriger lidt mere “FREDAG”, men hvorfor ikke spise godt hele ugen?

Vi springer den klassiske kedelige salat over i dag og serverer den ovnbagte svinemørbrad med nogle lækre ovnbagte rødbeder og kartofler. Har I ikke prøvet ovnbagte rødbeder, så er det vist ved at være på tide at I gør! De smager nemlig himmelsk og så er de så nemme at lave.

For at gøre særligt manden min og Frk. Flødekind glade, så serverer jeg en paprikasauce til, og den er noget så lækker til svinemørbrad!

Hvis du ikke fik set Madplan No. 1, så bare rolig – du finder den lige her!

Med travlheds-faktoren i baghovedet, så skal størstedelen af dette måltid bare hygge sig i ovnen og så kan sovsen klares imens. Det er da nemt, hva?!

Er I suuuper presset for tid om mandagen, jamen så lav en omgang ris til istedet for de ovnbagte rødbeder og kartofler. Men, så skal I huske at få lidt grønt indenbords på en anden måde. Måske den kedelige salat med et tvist?

Du skal bruge

Svinemørbrad med ovnbagte rødbeder og kartofler og paprikasauce – 4 pers.

1 svinemørbrad, neutral

1 pose rødbeder

1 kg kartofler

2 røde peberfrugter

25 g smør

2 løg

1,5 dl hvedemel

5 dl svineboullion

1/2 dl tomatpure

2 spsk. paprika

1 fed hvidløg

2,5 dl. madlavningsfløde (Jeg bruger 4%)

Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbeder og kartofler og skær små riller i dem – så tæt på hinanden som du kan. Du skal ikke skære hele vejen igennem, men omkring 2/3 igennem.
  • Drys rødbeder og kartofler med timian og olie og stil dem i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 1 time. Hvis rødbederne er meget store, så kan du med fordel skære dem i 2 til 3 dele, så reduceres bagetiden!
  • Svinemørbraden afpudses og brunes på en pande med lidt smør i 2 min. på hver side. Kom mørbraden i et ovnfast fad og drys lidt salt og peber på mørbraden. Stil den i ovnen sammen med grøntsagerne de sidste 20 minutter. Saften skal være klar, så er den done.
  • Saucen: Peberfrugt skæres i strimler og svitses nogle minutter på panden. Herefter lægges de til siden.
  • Finthak løg og hvidløg og svits dem i smør, når løgene er klar, drysses melet over. Rør det lidt rundt, så melet fordeles jævnt.
  • Bouillonen tilsættes lidt efter lidt under piskning. Derefter tilsættes tomatpuré, paprika og fløde.
  • Saucen smages til med salt og peber og tilsidst tilsættes peberfrugten.
  • Kødet skæres i tynde skiver lidt på skrå, og serveres med de ovnbagte grøntsager og sauce.
Paprikasauce

Den her sauce er også enormt lækker til lidt grillet kylling eller fisk og kan bruges som base til en lasagne – her skal peberfrugten bare skæres i mindre stykker.

Det glemte vi!

Sådan en lækker omgang aftensmad kan godt indbyde til et glas rødvin – og det burde vi da også have gjort, men det glemte jeg lidt i kampens hede for at få skovlet mad i Frk. Flødekind, som er begyndt i vuggestue og derfor er max træt, når vi når til aftensmaden 🙂

Så derfor får I lige en reminder om, at finde en god flaske vin frem, hvis I er til det – ellers smager et glas koldt vand dertil heller ikke så ringe endda!

En kommentar

Skriv et svar