Fiskelasagne
Aftensmad,  Opskrifter

Fiskelasagne med spinat og ostesauce

I aften står den på fiskelasagne, og I kan godt glæde jer, for den er vidunderlig cremet og så nem at lave!

I dag er dagen, hvor fisken skal på bordet. Manden min skal nemlig til noget firmatamtam og det betyder, at ungerne og jeg har huset for os selv!

Når katten er ude…

Hvis I har læst mine tidligere indlæg, så ved I også, at manden min er utrolig følsom overfor fiskelugte og derfor får vi stort set kun “kold” fisk til frokost og en masse lækker fisk, når han ikke er hjemme.

Minibossen og jeg er nemlig store fiske-fans… tja, faktisk alt godt fra havet bliver spist, når farmand er ude. Det ser ud til, at Frk. Flødekind også er ret glad for fisk, så jeg gør alt for at få det sneget ind, når vi er alene hjemme!

Denne fiskelasagne er lavet ret simpel, så den er hurtig at smække sammen, og skal så bare stå og hygge sig i ovnen indtil den skal serveres.

Dertil serverer jeg en let tomatsalat, da jeg godt lige vil presse lidt ekstra gode smage ind og selvfølgelig også vitaminer og mineraler!

Dette er sidste opskrift for Madplan No. 2. Vil du gerne læse hvad vi ellers har fået at spise i denne uge, så klik lige her.

Du skal bruge

Fiskelasagne – 4 pers.
500 g torskefilet
2 fed hvidløg
2 rødløg
500 g. spinat, dybfrost
1 dl. vand
Salt og peber
3 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
5 dl. minimælk
Muskatnød, revet
150 g revet mozzarella 15%

4 store tomater
2 spsk. balsamico
1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det på en varm pande med lidt olie på.
  • Tilsæt spinat, vand, salt og peber. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Hæld blandingen i en si, så det overskydende væske kan løbe fra.
  • Skær i mellemtiden torskefileterne i tynde skiver og læg til siden.
  • Ostesauce: Smelt smøret og pisk melet i. Tilføj herefter mælk mens du pisker og kog blandingen godt igennem. Til sidst kommes revet ost i og der rives lidt muskatnød i samt salt og peber. Smag saucen til. mangler den salt? muskatnød?
  • Når du er tilfreds med din ostesauce, så er du klar til at samle fiskelasagnen.
  • Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof og læg herefter lagvis: Fiskestrimler, spinatblanding, lasagneplader og ostesauce. Sådan bliver du ved og slutter til sidst af med et lag ostesauce. Du kan evt. drysse lidt revet mozzarella på toppen, inden den bages i ovnen i ca. 30-40 minutter ved 180 grader (varmluft).
  • Mens fiskelasagnen er i ovnen, skæres tomater i tynde både og løg i fine tynde skiver og kommes i en skål.
  • Bland balsamico, olie, salt og peber og hæld over tomaterne og løg.
  • Drys til sidst lidt tørret oregano hen over tomatsalaten, og stil den på køkkenbordet indtil fiskelasagnen er færdigbagt.
  • Lad fiskelasagnen hvile på køkkenbordet i 5 minutter før servering!

Fiskelasagne med spinat og ostesauce smager himmelsk med lidt frisk tomatsalat til!

Skriv et svar