Indisk risret
MUMS! Indisk risret kan altså bare et eller andet! Ud over at være super nem og hurtig at smække sammen, så er det også en ret hele familien kan nyde sammen!
I kender sikkert godt den der købeudgave af indisk risret og jo…. det kan da også sagtens være løsningen, hvis det skal gå hammer stærkt og overskuddet ikke er til mere.
Denne udgave af indisk risret er dog så nem og hurtig at bikse sammen, så jeg vil næsten mene, at det ikke kan betale sig, at købe en færdigpakke. Du slipper desuden for et højt saltindhold og en masse konserveringssager…
Aftenens indiske risret vil blive serveret med peanuts på toppen (fordi jeg elsker peanuts hertil), men skulle det ikke være en favorit eller tåler I det ikke derhjemme, så kan retten også serveres uden.
Kom tilbage til Madplan No. 4 lige her!
Du skal bruge
1 pakke hakket svinekød (gerne øko)
1 løg
1 fed hvidløg
2-3 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
3 dl grove ris
6 dl vand
1/2 pose edamame bønner (frost)
1 pose wok-grøntsager (frost)
1 pose Peanuts
1 rødt æble
Olivenolie
Sådan gør du
Indisk risret – 4 pers.
- Hæld kogende vand over edamame bønnerne og lad dem trække 5 minutter.
- Skær løg og hvidløg fint og steg i en gryde med lidt olivenolie. Pas på, at det ikke brænder på. Kun middelvarme!
- Skær æblet i små tern og kom i gryden med løg og hvidløg.
- Hæld karry og gurkemeje i gryden og rør godt rundt.
- Kom hakket kød i gryden og rør godt rundt indtil al kødet har fået farve.
- Skyl risene under koldt vand (for at få skidt og småsten væk) og hæld dem i gryden sammen med 6 dl vand.
- Bring retten op og koge, og lad det simre i 35 minutter.
- Når der er 10 minutter tilbage af simretiden for gryden, steges wok-blandingen på en tør pande, så væsken derfra fordampes og grøntsagerne bliver tilberedt, men stadig har bid i sig.
- Edamame bønnerne pilles ud af sin skal og tilsættes grøntsagerne på panden.
- Når risretten har kogt færdig, skal den stå med låg på i 5 minutter før grøntsagerne tilsættes.
- Smag retten til. Mangler den salt, peber, karry?
Servér den indiske risret med lidt salte peanuts på toppen!