Spaghetti med kødboller i tomatsauce
Aftensmad,  Opskrifter

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

En børnefavorit herhjemme må helt sikkert være min udgave af spaghetti med kødboller i tomatsauce. I aften kommer det til at gå rigtig stærkt, for maden er ultra nem at tilberede, og så er den sprængfyldt med smag!

Ligesom manden min ikke går ned på udstyr når vi taler IT, så er mit køkken efterhånden også fyldt med en masse dejlige hjælpemidler!
Én af mine absolut yndlings gadgets i køkkenet er min food-processor, og den bliver flittigt brugt!

Denne opskrift må altså gå under “lynhurtig forberedelsestid”, fordi alle ingredienser til saucen skal ned i foodprocessoren og så er man næsten halvvejs + kødbollefarsen er “færdiglavet” idet vi bruger en medisterpølse til formålet!

Dét der med, at lave kødboller ud af medister/slagterpølse, så jeg første gang hos Jamie Oliver – og vi er vilde med den krydrede smag fra medisteren i forhold til, at stå med hakket kød og en længere process med, at få smag heri.

Hvis ikke du ejer en foodprocessor, så kan det være at du har en minihakker eller lignende, som kan gøre det samme?
Er dette ikke tilfældet, jamen så skal der snittes og hakkes lidt, men det tager heller ikke langt tid!

Er du nysgerrig efter at se, hvad vi skal spise imorgen, eller skal du lige tjekke indkøbslisten én gang til? Så finder du Madplan No. 2 lige her!

Du skal bruge

Spaghetti med kødboller i tomatsauce – 4 pers.
1 medister eller 3-4 af dine yndlings slagterpølser
4 store tomater
1/2-1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpuré
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
1 spsk. sukker
Spaghetti (400 g tørret)
Frisk kugle mozzarella
Salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt vand over for at koge til spaghetti. Er du heldig at have en cooker i vandhanen, så spring bare dette trin over og sæt vandet over, når saucen skal simre.
  • Varm en pande op og kom lidt smør på. Tag så medisteren og klem små kødboller ud af pølseskindets ende og læg på panden. De skal være på str. med et stort kirsebær.
  • Mens kødbollerne steger, kommes tomater, flående tomater, løg og hvidløg i en foodprocessor (eller lignende) og blendes til en pure.
  • Når kødbollerne har fået lidt farve overalt, tilsættes tomatbasen. PAS PÅ! det ikke sprøjter på dig!
  • Når tomatbasen er tilføjet og blandet sammen med kødbollerne, tilsættes tomatpuré, sukker, timian og oregano. Hvis de tørrede krydderier tilsættes i foodprocessoren, kan det eftersigende gøre det hele lidt gråt at se på…
  • Nu sættes spaghetti over for at koge – ca. 8 minutter eller det der står på pakningen.
  • Lad saucen simre i de 8 minutter og smag så til med salt og peber. Jo længere tid saucen får lov at simre, jo mere intens bliver smagen også.
  • Når spaghettien er “al dente” (Har lidt bid i sig) hældes de i en si og de skylles straks med KOLDT vand. De skal kun lige have vand et par sekunder, men det fjerner lidt stivelse, så spaghettien ikke bliver til én stor klump og dermed svær at komme på tallerkenen.
  • Anret spaghetti i en dyb tallerken og hæld kødboller i tomatsauce ovenpå og slut af med små stykker frisk mozzarella.

Spaghetti med kødboller i tomatsauce er lidt af en børneklassiker, og med den korte forberedelsestid, så er det altså bare en ret, der sparker max mås!
Du får masser af smag og masser af tid til at nyde aftensmaden med familien!

Er du vild med denne opskrift? Så tjek da lige de andre opskrifter på aftensmad lige her!

En kommentar

Skriv et svar