Aftensmad,  Opskrifter

Hakkebøffer med Tzatziki og ovnbagte cherrytomater.

I den her kolde tid, så er det altså godt med nogle varme grøntsager! Derfor bliver hakkebøfferne serveret med kogte kartofler og gulerødder og med ovnbagte cherrytomater og en frisk tzatziki dertil!

Vi er nu kommet igang med Madplan No. 4, og jeg kan se, at der er en masse inde og lure i opskrifterne og madplanerne. Det er SÅ fedt!

Ugen skydes igang med en klassisk hakkebøf, som bliver serveret med flere lækre grøntsager og en frisk tzatziki til.

Er I ikke de store fan af hakkebøffer, så kan den snildt skiftes ud med f.eks. en kyllingefilet eller en rødspættefilet.

Du skal bruge

1-2 kartofler pr. person
1-2 gulerødder pr. person
1 pakke cherrytomater
1 agurk
1 fed hvidløg
400 ml yoghurt naturel
1 pakke hakket oksekød (gerne øko)
salt og peber
Olivenolie

Sådan gør du

Hakkebøffer med tzatziki og ovnbagte cherrytomater – 4 pers.

  • Hæld yoghurt naturel op i et kaffefilter og stil til siden. Det skal have lov til at dræne i 1-2 timer. Alt efter hvor langt tid du har til at lave aftensmaden.
  • Riv agurken i grove stykker (eller kør den igennem rivebladet på foodprocessoren) og læg op i en si med lidt salt ovenpå. Lad det stå at dræne sammen med yoghurten. Undervejs kan du mase lidt af væsken ud.
  • Skræl kartofler og gulerødder og skær i mindre stykker, så kogetiden bliver omkring 20 minutter.
  • Mens kartofler og gulerødder koger, skæres cherrytomater i halve og vendes i en smule olivenolie, salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader (varmluft).
  • Form 4 hakkebøffer af farsen og og hak riller i dem, så de ikke krymper så meget. Personligt synes jeg, at økologisk kød krymper mindre end ikke økologisk, men det hjælper med rillerne uanset type kød.
  • Steg bøfferne på en varm pande evt. med lidt smør på – omkring 4-5 minutter på hver side. Et tegn på, at bøffen er færdig er, at kødsaften bliver klar.
Hakkebøf med riller i, for at sikre, at de ikke krymper for meget.
  • Mens bøfferne steger på panden, blandes yoghurt og agurker i en skål og hvidløg presses og røres i tzatzikien. Tilføj lidt olivenolie, salt og peber. Smag den til! Mangler der salt? Hvidløg?
  • Servér hakkebøfferne med kartofler, gulerødder, bagte cherrytomater og tzatziki.
Ovnbagte cherrytomater.

Bagte cherrytomater er fantastisk tilbehør til aftensmaden! … De her kunne dog godt have været ude af ovnen 5 minutter før!

Vil du gerne se hvad vi fik at spise i de forrige uger? Så finder du madplaner og alle opskrifter lige her!

En kommentar

Skriv et svar