Madplan No. 2
Så er vi klar til endnu en uge og jeg er faktisk vildt spændt på at høre, hvordan I synes det har været at “spise en anden families mad” med madplan No. 1?
Jeg var bare så klar til at få nogle flere grøntsager indenbords, men var det måske for grønt/vegetarisk for jer?
Jeg har allerede fået nogle dejlige tilbagemeldinger på særligt blomkålskarryen og hvor er det fedt, at I har prøvet det af og faktisk også har brugt tid på at skrive til mig! Af hjertet tak for det!!
I denne uge fortsætter den grønne bølge lidt, fordi vi i vores lille familie oprigtigt ER glade for grøntsager og forskellige teksturer og smage.
Jeg har dog tænkt endnu mere på “travlheds-faktoren” efter at flere har ønsket nogle “lyn-opskrifter” og derfor er der virkelig ikke meget der skal klares før maden er klar til at blive spist!
Denne uge byder på 5 opskrifter
Med disse opskrifter er mængden af mad ikke lige så stor som sidste uge, og derfor har jeg ikke en “reste-dag”. Der kan være lidt suppe mv. tilbage, men det kan I bruge til jeres madpakker i stedet – eller fryse ned, så I har til en dag, hvor travlheden virkelig presser sig på.
“Same procedure as last time”?
Jeps – denne gang finder I også madplan med overskrifter over de forskellige retter. I skal blot trykke på overskriften for en ret, og så føres I direkte hen til den!
Der er selvfølgelig også en komplet indkøbsliste med til denne madplan No. 2, og hvis I har noget feed back på den forrige, så er det med at komme i sving, hvis jeg skal gøre noget anderledes til Madplan No. 3 🙂
Lidt til kødæderen…
Ja, der er lidt oftere kød på bordet denne uge, men det er stadig i mindre mængder end vi hidtil har spist herhjemme. Helt vegetariske får jeg dem nok aldrig til at blive, men jeg prøver på at tænke “kød” på en ny og anderledes måde, så vi ikke altid sidder med over 150-200 g kød hver.
Der skal stå “Ø” på det!
Vi havde forleden én af minibossens legekammerater til spisning, og han var meget opmærksom på, at der skulle stå “Ø” på al maden.
Det er vi også herhjemme, men for mig skal det give mening med det “Ø”.
Økologisk grønt og frugt kan nemlig godt være lidt trist at se på (læs: muggen og klam!), og i de tilfælde forsøger jeg at vælge danskproduceret i stedet for.
Hvorfor skrive om det her? Tjo, når jeg skriver f.eks. 1 medister, så er der som regel mindre kød i sådan en øko-fætter end en ikke økologisk medister. Derfor får vi “helt gratis” mindre kød på bordet hver dag 🙂
Om I vælger økologi til eller fra er jeres sag, men det kan være I skal rette opskrifterne lidt til hvis I vælger “Ø’et”, for at mætte alle, hvis I sidder 2 voksne og 2 (pre-)teenagere derhjemme?
Hermed kommer madplan No. 2 og nedenunder finder du indkøbslisten.
Madplan No. 2
Mandag:
Svinemørbrad med ovnbagte rødbeder og kartofler og paprikasauce
Tirsdag:
Jordskoksuppe med bacon og naan-brød
Onsdag:
Spaghetti med kødboller i tomatsauce
Torsdag:
Rødkålssalat med ovnbagt kyllingfilet
Fredag:
Fiskelasagne med spinat og ostesauce
Indkøbsliste
Grøntafdelingen:
- 1 pose rødbeder
- 1,5 kg kartofler
- 1 kg jordskokker
- 2 røde peberfrugter
- 4 løg (hvide)
- 2 rødløg
- 6-8 fed hvidløg (1 helt hvidløg)
- Ingefær
- 2 røde æbler
- 8 store tomater
- Rødkål
- 2 klementiner (eller 1 appelsin)
- 1 granatæble
- 1 buket broccoli
Kolonial:
- Hvedemel
- 1 terning svinebouillon
- 1 terning hønsebouillon
- 2 dåser tomatpuré
- 1 dåse flåede tomater
- Sukker (1 spsk.)
- Spaghetti (400 g)
- Paprika
- Tørret timian
- Tørret oregano
- Karry
- Muskatnød
- Salt
- Peber
- Olivenolie
- 1 dåse kokosmælk
- 2 stk. nan-brød
- 1 pose valnødder
- Honning (2 spsk.)
- Balsamico (4 spsk.)
Køler/fryser:
- 1 pakke smør
- 1/2 l. madlavningsfløde 4% (2 pakker)
- 1 medister
- 1 pakke bacon
- 1/2-1 kyllingefilet pr. person
- 500-600 g torskefilet
- 1 kugle frisk mozzarella
- 1 pose revet mozzarella 15%
- 1 pakke feta
- 1 pose frossen helbladet spinat
- 1 ltr. minimælk (der skal bruges 5 dl.)
- 1 pakke friske pastaplader
Vil du se hvad vi fik sidste uge? Så finder du Madplan No. 1 lige her!
3 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback: