Brød og bagværk,  Opskrifter

Bagt æblekage

Mmmm… Lige nu breder duften af efterår sig i huset!
Minibossen er hjemme for at holde en hyggedag med Frk. Flødekind og jeg. Derfor besluttede vi os for, at bruge nogle af de mange lækre æbler, som allerede er spiseklare, fra vores æbletræ i haven.
Jeg ved ikke hvad det er for en slags æbler, men den er ofte sød nok til, at jeg ikke kommer sukker i, hvis jeg koger dem til æblegrød/mos.
Kagen idag har været én af de kager, som bare smager ekstra uhørt godt sammen med lidt creme fraiche eller skyr naturel, på en grå regnvejrsdag!
Ud over at være super velsmagende, så er den også rigtig nem at lave – og det er én af de vigtigste nøgleord i mit køkken. På den måde kan jeg altid invitere Minibossen (og snart Frk. Flødekind) til at hjælpe mig i køkkenet og heldigvis siger han ja de fleste gange.

Det er så hyggeligt at stå i vores fine forklæder og snakke om løst og fast!

Jeg tror på, at det at lære hvordan man bevæger sig sikkert i et køkken er noget, som bare skal ind sammen med den første skemad. Minibossen er i hvert fald blevet en stor hjælp i køkkenet og så er det så hyggeligt, at stå i vores fine forklæder og snakke om løst og fast!
Han har, ud over et forklæde, også sit eget køkkengrej, som han flittigt bruger og som bliver passet meget på. Herlige unge!
Nå, men sidder du med savl ud af mundvigen og gerne vil prøve den nemme, super lækre bagte æblekage, så kommer der selvfølgelig lige en opskrift her.

Det skal du bruge:

 • 4 æbler
 • 2 æg
 • 150 g sukker
 • 1/4 dl mælk (kan være laktosefri udgave – f.eks. rismælk eller havremælk)
 • 50 g smør
 • 150 g hvedemel (kan være glutenfri – f.eks. jyttemel)
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vanillepulver
 • 1 knivsspids salt
 • 1 1/2 tsk. kanel
 • Creme fraiche, skyr eller græsk yoghurt (evt. A38).

Sådan gør du:

 1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
 2. Pisk æg og sukker til en hvid luftig æggesnaps.
 3. Mens æggene piskes, skrælles æblerne og skæres i tynde både. Jo tyndere bådene er, jo mere gennembagte bliver de (og bløde) når de bages i oven. Du kan skære dem efter hvor meget bid der skal være i dem. Når de er skrællet og skåret kommes i i kold vand, for at undgå, at de bliver brune.
 4. Smelt smør og hæld mælk i. Lad det lige køle ganske kort og tilføj det til æggesnapsen, mens den stadig pisker.
 5. Bland mel, bagepulver, vanillepulver, kanel og salt i en skål og tilføj til æggesnapsen. Rør indtil det er ensartet.
 6. Fjern vandet fra æblerne og rør æblerne i dejen.
 7. Kom bagepapir i bunden af en 22 cm springform og smør kanterne med fedtstof. Hæld herefter dejen i og bag kagen i midten af oven i ca 30 minutter.
 8. Stil kagen til afkøling. Smager dog himmelsk, når den stadig er lidt lun og med en god klat creme fraiche e.l. til 🙂

Håber I får tid til at hygge med familien i weekenden! Vi får en skøn weekend med fætre til pasning imorgen, hvor vi nok liiiige skal have en SOS-bolle til eftermiddagskaffen, og så står den på “projekt-ryd-op-på-kontor-og-loft” søndag 😀
 
 

En kommentar

Skriv et svar